Drone bedrijf inschakelen?

Bent u opzoek naar een erkend drone bedrijf voor uw drone bedrijfsfilm, inspectie of landmeting? Dan bent u bij Optima Drones aan het juiste adres! Met gecertificeerde piloten en uitgebreide standaardprocedures gaat Optima Drones uiterst professioneel te werk als drone bedrijf. Optima drones heeft als drone bedrijf al talloze opdrachten uitgevoerd in verschillende branches en met diverse middelen. Zo hebben wij opdrachten uitgevoerd voor:
  • Porsche
  • Miele
  • Mercedes
  • Julianatoren
  • Van der Valk
  • Kotra Logistics
  • De Wolff Windmolens (drone inspectie)
 

Drone bedrijf procedure

Drone bedrijf Om als drone bedrijf een vlucht te kunnen maken, zullen we voorafgaand aan de vlucht een risicoanalyse maken. Op basis daarvan kunnen we beoordelen of het veilig is om de vlucht te maken. Indien gewenst kunnen we ervoor zorgen dat er tijdens de vlucht een livestream beschikbaar is voor de regisseur of ingenieur om instructies door te geven aan de piloot. Het team bestaat uit 3 leden:

Pilot in command
Die bestuurt de drone op afstand en houdt zijn zicht te allen tijden op de drone.

Payload officer
Ook wel de copiloot genoemd. Die zorgt ervoor dat de piloot altijd op de hoogte is van de accu percentage, vlieghoogte en afstand.

Waarnemer
Blijft oplettend kijken naar obstakels, vogels en vliegverkeer dat eventueel een hindernis kan zijn voor de richting waarin de drone vliegt.

De drone

Optima drones heeft verschillende drones die ingezet kunnen worden als drone bedrijf. U kunt bijvoorbeeld denken aan een DJI Inspire Quadcopter met een 4k-camera, of een DJI S1000, waarbij iedere gewenste camera gebruikt kan worden naar wens. De drone heeft een bereik van maximaal 5 kilometer. Dat betekent dus een maximale hoogte van 2,5 km, zodat de drone weer 2,5 km nodig heeft om terug te keren naar de basis. De Inspire heeft een vliegtijd van 15/20 minuten. Ideaal voor gebruik in de offshore industrie. Heeft u interesse in het inschakelen van Optima Drones? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel: 030-7440244.