Links
15 mei 2015

Een vette video maken met simpele trucjes

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om een video in elkaar te zetten, en bovendien kan het veel sneller. Echter wordt de kans steeds kleiner dat je iets doet wat nog nooit gedaan is. Daarom is het belangrijk dat je na gaat denken over manieren waarop je een video veel leuker en interessanter kan maken. Uiteindelijk zijn kijkers (waarschijnlijk) dat wat je wil! Hoe je dat doet? Maak je zeker geen zorgen, hier staan drie tips voor je op een rijtje!

Maak altijd genoeg sfeerbeelden

Genoeg sfeerbeelden zijn ‘key’. Het is dus erg belangrijk dat je altijd genoeg beelden maakt en daarmee afwisseling kan creëren. Niks is namelijk zo saai dan de hele tijd naar dezelfde beelden te kijken. Schiet ook altijd meer beelden dan hoeveel je denkt nodig te hebben. Je komt er tijdens de montage bijna altijd achter dat je veel meer beelden nodig hebt dan wat je in de eerste instantie dacht. Ze zijn zowel goed om te gebruiken ter impressie, en om slim te monteren: knipjes in een beeld vallen met een sfeerbeeld veel minder op!

Filmen met een drone

Denk aan dingen die je toe kan voegen aan je video die je niet vaak ziet, bijvoorbeeld shots gemaakt met een drone. Met die kleine, bestuurbare vliegtuigjes maak je super gave en unieke beelden. Overweeg om bijvoorbeeld de DJI Mavic 2 Pro te kopen, met een drone van zulke kwaliteit til je het niveau van je video echt een stuk hoger.

Besteed genoeg tijd en aandacht aan bewerking

Het bewerken van een video duurt het langst en kost vaak ook de meeste moeite. Soms is het misschien makkelijk om de bewerking een beetje af te raffelen zodat je snel klaar bent. Bij het bewerken van een video is het echter belangrijk om goed de tijd te nemen. Het kan heel prettig zijn om, als je ‘klaar’ bent, de volgende dag nog een keer de video te bekijken met een frisse blik, en eventueel nog dingen aan te passen. Dan zie je vaak nog dingen die je anders niet had gezien. Kijk daarnaast bijvoorbeeld online tutorials waarmee je maniertjes ontdekt waarmee je je video nog interessanter kan maken. Het kost nou eenmaal veel tijd om een bewerkingsprogramma goed te leren kennen, en voordat je er goed mee overweg kan ben je een tijdje verder. Het is de tijd echter zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *